Αλέξης Σαββόπουλος

Θέλουν δεν θέλουν θα ασχοληθούν μαζί του

Για αυτή την ομάδα, αξίζει ο Λάσκαρης να κάνει το κάτι παραπάνω του χρόνου. Δεν θα χάσει. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Είναι η αλήθεια ότι με… γαργαλούν τα δάχτυλά μου να ασχοληθώ με ΚΕΔ, τιμωρίες, ανακοινώσεις, ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ σε Νίκος Γκάλης και γενικά το.. περιτύλιγμα της σειράς των αγώνων του Άρη με την ΑΕΚ για την 3η θέση. Δεν θα το κάνω όμως, αφενός γιατί μου προκαλούν βαθύτατη ανία και αφετέρου γιατί υπάρχει κάτι άλλο που κρίνω ότι πρέπει να φωτιστεί περισσότερο. Να πάρει τον χώρο που του αξίζει. Χωρίς να με ενδιαφέρει πραγματικά τι θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (ή μήπως Νίκος Γκάλης;) και αν θα κάνει η ΑΕΚ το 3-1 ή ο Άρης την μεγάλη ανατροπή, ήδη για μένα και πιστεύω για όλους τους φίλους του Άρη και τους εραστές της πορτοκαλί μπάλας, η ομάδα του κόουτς Πρίφτη αξίζει ένα μεγάλο θαυμασμό για αυτά που έχει πετύχει φέτος.

Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει χθες τον αγώνα στο Παλέ, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από την υπερπροσπάθεια της ομάδας του Πρίφτη και την μικρή υπέρβαση να γυρίσει ένα… χαμένο παιχνίδι, παίζοντας χωρίς Χάγκινς, Ουάιτ και Ουότερς. Δηλαδή τα 3/5 της πεντάδας του και αυτούς που σηκώνουν μαζί με τον Μακνίλ το επιθετικό βάρος. Να μην σχολιάσει την αυταπάρνηση στο παρκέ παικτών που όλη τη χρονιά είχαν το ρόλο του 7ου, 8ου ή και 9ου παίκτη στα πλάνα του προπονητή. Θα μπορούσαν, προδομένοι ούτως ή άλλως από την έλλειψη καυσίμου στο ρεζερβουάρ όπως εύστοχα είπε ο Πρίφτης, να ρίξουν λευκή πετσέτα και από σήμερα να κάνουν διακοπές. Δεν θα τους κατηγορούσε κανείς. Δεν είναι όμως έτσι φτιαγμένη η φετινή ομάδα του Άρη. Δεν παρατάει παιχνίδια, είναι μια παρέα μέσα στο παρκέ, έχει ψυχή, βγάζει τσατίλα όταν χρειάζεται, γιγαντώνεται στα δύσκολα. Δείτε τον μέγα Σίμτσακ που έσπασε όλα τα κοντέρ, κόντρα στους νόμους και τις στατιστικές. Βοήθησε βέβαια και ο κόουτς με την ζώνη που μπλόκαρε την ΑΕΚ, ίσως και η αύρα του κόσμου που βρισκόταν έξω από το γήπεδο και στο καφέ για να γυρίσει ο Άρης το ματς και να πάει τη σειρά και σε 4ο παιχνίδι.

Για αυτή την ομάδα, αξίζει ο Λάσκαρης να κάνει το κάτι παραπάνω του χρόνου. Δεν θα χάσει. Λογικά και ο ίδιος θα αισθάνεται υπερήφανος από αυτό που είδε χθες και που- αν μη τι άλλο- του δίνει το πάτημα να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε μπας και αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό μπάσκετ. Αξίζει. Ένα πάντως είναι βέβαιο. Ότι όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη στα σοβαρά τον Άρη, θα αναγκαστούν σύντομα να το κάνουν!

Υ.Γ Από χθες άρχισαν να κυκλοφορούν κάποιες περίεργες φήμες για τον Δημήτρη Πρίφτη από Ευρώπη και Ελλάδα. Επειδή είναι γνωστό το δέσιμο του έλληνα προπονητή με τον Λάσκαρη, καλό θα ήταν άμα τη λήξη των αγώνων με την ΑΕΚ, να κλείσει αυτό το θέμα (αν όντως υπάρχει) και ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά να αρχίσει από την παραμονή του προπονητή που πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της φετινής επιτυχίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x